مجله آفتابیش

انواع مختلف سیستم های خورشیدی! کدام نوع سیستم خورشیدی مناسب شما است؟

انواع سیستم های خورشیدی

به طور کلی سه نوع سیستم برق خورشیدی مختلف وجود دارد آنگرید ،آفگرید و هیبرید . با مطالعه این بخش سیستم خورشیدی مورد نیاز خود را بیابید .

 

سیستم خورشیدی متصل به شبکه (Grid-Tie Solar Power Systems)

سیستم خورشیدی آن گرید که به عنوان سیستم  متصل به شبکه نیز شناخته می‌شود، یک مجموعه تولید برق خورشیدی است که مستقیماً به شبکه برق عمومی متصل است.

اجزای تشکیل دهنده 

  1. پنل های خورشیدی: اینها اجزای اصلی هستند که نور خورشید را جذب کرده و آن را به جریان مستقیم الکتریکی (DC) تبدیل می کنند.
  2. اینورتر: این دستگاه برق DC پنل های خورشیدی را به جریان متناوب (AC) تبدیل می کند که شکل استاندارد برق مورد استفاده در خانه ها و مشاغل است.
  3. کنتور برق: که به عنوان کنتور دو جهته نیز شناخته می شود، برق مصرفی شما از شبکه و مازاد برق تولید شده توسط پنل های خورشیدی شما را که به شبکه بازگردانده می شود، محاسبه می کند.
  4. شبکه برق: شبکه خطوط برق که برق را به منطقه شما می رساند. هنگامی که سیستم شما بیش از نیاز شما برق تولید می کند، مازاد آن به شبکه بازگردانده می شود.

ویژگی ها

  • صرفه جویی در انرژی: شما می توانید از برق تولید شده برای تامین برق خانه خود استفاده کنید و وابستگی خود را به شبکه و قبض های برق کاهش دهید.

  • امکان کسب درامد: هر انرژی اضافی تولید شده را می توان به شبکه بازگرداند که اغلب منجر به دریافت اعتبار از اداره برق می شود.

  • پایداری: این یک منبع انرژی پاک و تجدیدپذیر است که ردپای کربن شما را کاهش می دهد.

سیستم خورشیدی متصل به شبکه

در اصل، یک سیستم خورشیدی متصل به شبکه به شما این امکان را می‌دهد که برق خود را با امنیت بیشتر اتصال به شبکه برق تولید کنید. این بدان معناست که وقتی سیستم شما انرژی کافی تولید نمی کند، مانند شب یا در روزهای ابری، می توانید از شبکه برق بگیرید.

سیستم خورشیدی منفصل از شبکه ( off-grid solar system )

سیستم خورشیدی منفصل از شبکه یک راه‌اندازی برق مستقل است که به یک خانه یا تأسیسات اجازه می‌دهد بدون اتصال به شبکه اصلی برق کار کند.

اجزای تشکیل دهنده 

  1. پنل های خورشیدی: این پنل ها معمولاً روی سقف نصب می شوند و نور خورشید را جذب می کنند و آن را به جریان مستقیم (DC) الکتریسیته تبدیل می کنند.
  2. شارژ کنترلر: این دستگاه ولتاژ و جریان ورودی از پنل های خورشیدی را برای جلوگیری از شارژ بیش از حد باتری ها تنظیم می کند.
  3. باتری ها: انرژی تولید شده توسط پنل های خورشیدی را برای استفاده در مواقعی که نور خورشید وجود ندارد، مانند شب یا روزهای ابری، ذخیره می کنند.
  4. اینورتر: برق DC ذخیره شده در باتری ها را به برق جریان متناوب (AC) تبدیل می کند، جریانی که اکثر لوازم خانگی از آن استفاده می کنند.
  5. ژنراتور پشتیبان:  یک ژنراتور می‌تواند انرژی اضافی را در دوره‌هایی که تولید خورشیدی کم دارد، تامین کند.

ویژگی ها

  • مناسب برای مناطق  بدون برق : سیستم‌های خارج از شبکه برای مناططی که دسترسی به شبکه محدود است یا وجود ندارد، پیشنهاد میشود .
  • استقلال انرژی: شما به اداره برق وابسته نیستید.
  • هزینه های برق شما کاهش مییابد :قبض های کمتر برق و صرفه‌جویی بالقوه.

  • ردپای کربن: سیستم‌های خارج از شبکه به داشتن محیطی سبزتر کمک می‌کنند.

هزینه ها

  • هزینه ها بر اساس نیاز انرژی، مکان و اندازه سیستم متفاوت است.

سیستم خورشیدی آفگرید

به یاد داشته باشید، سیستم‌های خارج از شبکه نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و اندازه‌بندی دقیق دارند تا نیازهای شما را برآورده کنند. توصیه میشود با یک متخصص مشورت کنید تا سیستمی متناسب با نیاز شما طراحی کند.

سیستم خورشیدی هیبریدی (hybrid solar system)

 

یک سیستم خورشیدی هیبریدی پنل های خورشیدی را با ذخیره باتری ترکیب می کند و بیشترین کارایی را ارئه می دهد.

اجزای تشکیل دهنده 

  1. پنل های خورشیدی: در طول روز، پنل های خورشیدی نور خورشید را جذب کرده و آن را به برق تبدیل می کنند. هر انرژی اضافی تولید شده یا به شبکه ارسال می شود یا در باتری ها ذخیره می شود.
  2. باتری ها : این سیستم شامل یک بانک باتری (معمولاً اسید سرب یا لیتیوم یون) است که انرژی مازاد را ذخیره می کند. این انرژی ذخیره شده را می توان در شب یا در روزهای ابری که تولید خورشیدی کم است استفاده کرد.
  3. کنترلر شارژ: برای محافظت از باتری ها در برابر شارژ بیش از حد، یک کنترل کننده شارژ جریان انرژی بین پنل ها و باتری ها را تنظیم می کند.
  4. اینورتر هیبریدی: این دستگاه جریان مستقیم (DC) پنل های خورشیدی و باتری ها را به جریان متناوب (AC) برای مصارف خانگی تبدیل می کند. همچنین برق را از شبکه مدیریت می کند.
  5. سیستم اندازه گیری/مانیتورینگ: سیستم های هیبریدی تولید، مصرف و کارایی انرژی را دنبال می کنند. آنها به طور یکپارچه بین پنل خورشیدی، باتری و شبکه در صورت نیاز جابجا می شوند.

ویژگی ها

  • قابلیت اطمینان:شما حتی در زمان قطعی برق شبکه یا هوای ابری برق دارید.
  • صرفه جویی در هزینه: از انرژی ذخیره شده در زمان اوج بار (پیک) استفاده کنید.

  • استقلال انرژی : اتکا به شبکه برق را به حداقل برسانید.

سیستم خورشیدی هیبرید

به یاد داشته باشید، سیستم های هیبریدی انرژی کارآمد و قابل اعتمادی را برای خانه شما ارائه می دهند!

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره سیستم های خورشیدی آفتابیش را دنبال کنید .

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *